minihöstlov i stockholm

IMG_2904

Ett veckoslut i slutet av oktober tog jag tåget till Stockholm för att träffa lite bekant folk. Jag möttes av parenteser samt lillasyster, men mor och far gick ganska snabbt iväg på egna äventyr medan Emmy och jag hade stämt träff med Emilia.

Vi tog bussen hem till henne och åt pitabröd med halloumi och coleslaw, jetegott! Sen blidde det glass framför några avsnitt Skam tills Emmy tog bussen tillbaka till centrum.

 

mylismelontildamango

På lördagsmorgonen vaknade vi upp och var sugna på finfrukost, så fortfarande iklädda pyjamas traskade vi iväg till närmaste butik och inhandlade bara goda saker som vattenmelon och mango till exempel.

Efter att ha intagit dagens första mål, gjorde vi oss klara för att åka in till centrum och sammanstråla med lillasyster igen. Strosade i lite butiker, gick på kaffe med Sandra​, smidde planer för kvällen och sånt trefvligt.


IMG_2945 IMG_2932IMG_2950

Vi åt riktigt god asiatisk buffé (bonuspoäng för mjukglassmaskin obs!) tillsammans med familjen och följde dem sen tillbaka till deras hotell.

 

IMG_2947

En rätt stor del av vår systerrelation bygger på att fnissa hejdlöst åt vad som nu råkar vara lite roligt för stunden och då kan det se ut exempelvis så här.

 

IMG_2959 IMG_2958

Ett glatt skylfönster och person med ny mysse och tygkass(e?) från Monki. Mycket varm respektive blommig.
 

IMG_2960 IMG_2962

Hotellets rätt fancy innergård samt två suddiga filurer.

Senare på kvällen träffade vi Sandra och hennes pojkvän och så promenerade vi till Fasching för att sedan dansa tills orken tog slut.

På söndag vankades det hotellfrukost med hela familjen då också Fanny och Daniel hade hittat dit. Resten av dagen sprang vi i butiker och gick på café för att vila trötta fötter och plötsligt var det dags för alla att åka åt varsitt håll igen. Nästa gång ses vi till jul och det är ju inte ens så länge kvar mer!

Publicerad 16.11.2016 kl. 23:21

min far och jag

farojag

Glad farsdag! 

Publicerad 13.11.2016 kl. 15:05

simone

hejsimone2 hejsimone4 hejsimone5
Publicerad 07.11.2016 kl. 20:40

när det inte går som en tänkt sig

Det har blivit en hel del seriösa (mer eller mindre) bilder här på sistone, så jag tänkte bryta av med lite sånt som inte riktigt platsat här. Några av mina finest moments, torsdagen till ära. Till exempel
 

... när en försöker locka fram sitt bästa selfie game och istället råkar se ut lite som en galen ko eller dylikt djur utom sina sinnens fulla bruk.

 

... när en försöker face swappa med Tina Fey pga rolig kvinna och bra bok (Bossypants!) men istället råkar face swappa med oklar annan kroppsdel (halsen, typ?).

 

... när en känner ett behov av att *spexa* till det för att det är lite obekvämt framför kameran trots folktomt och fjärrkontroll.

 

Och sist men inte minst

... när en övar huvudstående men av någon anledning plötsligt befinner sig på rygg skalbaggestyle. (Obs att ingen kom till skada under inspelningen.)

 

Glad torsdag på er!

Publicerad 03.11.2016 kl. 09:15

finsittning en lördag

finsittning

Tänkte bjuda på en bild från i lördags. Visserligen en halvmärklig vinkel och fantastisk telefonkvalitet (samt lite lagom råddigt i bakgrunden), men en bild likväl!

Denna utstyrsel fick följa med på galej när Qultura (=kultursektionen) ordnade finsittning med trerättersmiddag och liveband. Hela kalaset startade med mingel där en skulle hitta fram till sina bordskamrater genom att hitta personer med matchande låtfraser, allt från Bailando till Sjörövar-Fabbe typ. Jag fick sitta med Kollogänget, där alla hade varsin rad ur Brev från kolonien på sina lappar.  

Sen blev det förstås middag med olika programpunkter, följt av dans. Bandet som spelade hade väldigt väldigt bra energi och låtval och då kan en inget annat än att dansa loss, ju. Mitt bästa beslut var för övrigt att ta med sneakers så jag kunde byta ut finskorna, mina fötter klarar verkligen inte av att rejva i nåt annat. Färdigdansad gick jag sen hem dom ynka 100 metrarna och somnade till Gossip Girl och så var den lördagen förbi. Bra upplägg!

Publicerad 04.10.2016 kl. 00:36

höstfärger

höstklädsel_1

 

Murriga, höstiga färger. Varma jackor och halsdukar att borra ner sig i för att det börjar bli lite kallare om morgnarna. Hinner ändå bli svettigt när jag går från skolans ytterdörr till mitt skåp och på eftermiddagen sitter vi ute i solen (eller soldis snarare) med jackorna kvar inomhus. Just precis nu trivs jag väldigt bra med höst.

Publicerad 20.09.2016 kl. 21:46

en födelsedag i september

Hej! Hur mår ni? Jag mår bra.

Introduktionsveckorna börjar så småningom vara över och det är skönt. Det har varit väldigt intensivt med aktiviteter så gott som varje dag, roligt förstås, men väldigt uttröttande. Ska bli skoj att på riktigt komma igång med skolan tycker jag! Förra veckan hade jag mina första piano- och sånglektioner och jag är superpeppad att få fortsätta med det.

En annan pepp grej är att jag fyllde år igår! Hela tjugoett! All livsvisdom bara strömmade till mig. Eller nåt sånt. 

Jag började dagen med att lyssna på fina ljudmeddelanden från både Kanada och Åbo. Sen skypeade jag med familjen en stund. Hade fått tre stycken paket på posten och kände mig väldigt bortskämd.

godis

Mina systrar känner mig väldigt väl och skickade en hel hög med godis. Fanny hade plockat ihop en massa olika sorter med vattenmelonssmak. (Knäppt med melonpopcorn till exempel, men överraskande gott!) Sen fick jag finskt godis och muminte också. <3


böcker

Annat jag fick var en fin tidning att bläddra i, den nya finlandssvenska psalmboken av min fammo och så receptboken Ännu mera vego. Har föregångaren Mera vego sen tidigare och tycker jetemycket om den, men den är tyvärr kvar i Finland. Ser fram emot att testa recept ur den här!


brunch

Efter paketöppning via skype var det dags att göra sig klar för brunch. Klädde mig i blommig klänning och satte igång muffinsbak. När klockan närmade sig tolv traskade jag iväg mot röda huset, där en del av mina utbyteskompisar bor. Där hade de redan gjort det fint med blommor och dukat fram frukt och bröd och kaffe och annat brunchvänligt  på sin uteplats.      


brunchpeople

Vädret kunde inte ha varit bättre! Barbent september, jo tack! Efter att vi ätit blev det matkomahäng på en filt på gräsmattan. Vi försökte oss också på olika sorters huvudstående med varierande framgång. 


toga

Dagens sista programpunkt var togafest på kåren. Först tog vi ett varv i skogen för att leta sånt som kan vara bra att ha i håret, blidde ormbunksblad för min del. Gjorde denna uppsättning själv, vilket krävde många försök och halvbekväma vinklar i spegeln men slutresultatet blev rätt bra, tycker jag!

På förfesten med utbytesstudenterna+faddrar blev jag överraskad med sång och paraplydrink med en sprakande fackla i (? som en sprakasticka men lite större liksom). Blev megaglad och awkward av all uppmärksamhet. Sen gick vi till kåren och dansade till Beyoncé (på riktigt en hel halvtimme med bara hennes musik, så bra!) tills det inte längre var min födelsedag. Himla fin dag!

Publicerad 11.09.2016 kl. 14:35

instagram

Instagrammar på @ratata.fi den här veckan, så ifall ni missat det, gå för all del in och kolla! 

Publicerad 25.08.2016 kl. 23:46

skogsutflykt, ikea och fika

öreskog

Så här kan det se ut genom en telefonlins när en tar med sig några tyskar och en australiensare och går på miniupptäcktsfärd i skogen. I egenskap av finländare får jag leka expert på den nordiska naturen, samt agera tolk i matbutiken eller vid cykelköp till exempel. (Mer eller mindre befogat alltså.)

Trivs jättebra hittills. Vi har gjort typiska svenska saker (hehe) som att göra en utflykt till Ikea och handla stuff*. Vi har fikat och lekt namnlekar med vår faddergrupp och idag är det tänkt att vi ska ha en battle mellan grupperna. 

*Köpte en fin retroalarmklocka. Glömde dock att stänga av alarmet vilket resulterade i en mindre hjärtattack klockan kvart över sju imorse pga en signal på ca 5000 decibel. Sånt är ju skoj. 

Publicerad 21.08.2016 kl. 14:57

hej örebro

örebroslott

Lägesuppdatering: Jag hafver nått fram till Örebro och försöker för tillfället samla energi för att gå på Swedish Hamburger Night om en stund. Så galet trött av allt resande. Och då gick det ändå ganska lätt pga värdssnälla föräldrar som kommer och flyttar en med bil. 

De närmaste veckorna kommer vara fyllda med en massa roliga evenemang och det ser jag väldigt mycket fram emot. Dessutom ska de ha nåt slags zombie run i oktober?? Jag är intrigued och lite rädd. Vi hörs!

Publicerad 18.08.2016 kl. 18:56

21 år. Studerar musik i Örebro för tillfället. Gillar ord, brädspel och godis.

Skriver lite då och då för att dela med mig av bilder och diverse påhitt.

matilda[at]stil-form.fi


Hänger också här:

instagram

bloglovin'


Kategorier:

dagbok foto funderingar julkalender listor pyssel och påhitt människor tips musiktips mat utstyrslar örebro

arkiv