it's only you

Publicerad 08.04.2017 kl. 17:23

happiness is golden they say

Igår gick jag ut ur min lägenhet, cyklade och köpte lösgodis och sedan upp för en backe för att titta till Sofias katt Kajsa. Jag höll på att somna när hon kurade ihop sig i min famn. Det måste väl ändå vara det bästa med katter! Men där kunde jag inte hänga hela dagen, speciellt eftersom det vankades våffelfestival!

17571434_10155189405918118_445515478_o

Festivalen ordnades i ett vardagsrum hos två kompisar och jag kom dit precis till de sista två akterna, det var lite Ledinsk och Hellströmsk allsång och så huvudakten Monte Nour. 

Man fick pärla ett eget festivalarmband av hamapärlor och så fanns det såklart våfflor också. Hela lägenheten var väldigt mysigt pyntad och bara det gjorde mig glad. Sen var musiken extremt fin också, definitivt nånting jag ska fortsätta lyssna på. (Bakgrundsmusik när jag skriver det här.) Tips! 

Edit: Här är låten jag citerat i rubriken, ifall det var någon som undrade.

 

17547593_10155189405983118_1316198334_o

Efter festivalen tog vi en sväng in på Max för halloumiburgare och där hade dom släckt ner och tänt en massa värmeljus för att det var Earth Hour. Otippat mysigt var det, men vi åt upp och så åkte vi vidare.

Till Skattkistan det vill säga. En gång i månaden ordnar dom klubb med typ soul, reggae, r&b i Stadsträdgården och det här var första gången jag var där. Gick mest omkring och förundrades över miljön. Så fint med ljusslingor och stora träd och växter. Och bra variation till radiohits-klubbmusik (som också kan vara najs ibland, men det blir ju ganska mycket samma). Så tips nummer två ifall ni har vägarna förbi Örebro!

Publicerad 26.03.2017 kl. 13:18

prästkragar och antijante

Den här helgen har Sofia och jag startat upp instagramkonto och facebooksida för vår duo Oxeye Daisy, gå gärna in och gilla och följ här och här! Och så hittar ni vår youtubekanal här.

Precis när jag höll på och bjöd in folk till höger och vänster att gilla sidan, så slog det mig hur mycket energi det tar, åtminstone för mig. Antingen för att jag egentligen inte tycker om att ta så mycket plats, eller en väldigt ingrodd jantekänsla. Teorier? Hur som helst så var jag helt slut efteråt. 

Här på bloggen känns det ändå lite enklare att göra reklam för sig själv, det känns inte som att man tjatar på folk i lika stor utsträckning. Så. Det gör mig väldigt glad om ni vill hänga med i vad vi gör.

Vi ställer också gärna upp som musiker på olika tillställningar, mest typ soul, pop, visor och jazz men det går förstås att anpassa enligt behov.

Foto: Desirée Tibell

Publicerad 20.03.2017 kl. 00:18

låtsas som det regnar

Sofia och jag har tänkt börja spela in sådana här grejer lite oftare och lägga upp, så jag tänkte att det kanske är najs om jag delar dem här också. 

I onsdags var det Maggios snyftlåt på tur och det lät ungefär så här!

(Mvh, till synes sammanbiten pianist)

Publicerad 09.03.2017 kl. 20:49

en måndagkväll när alla gått hem*

... roddade vi fram lampor och växter och kamera och sånt och spelade sen in den här låten framför konsertsalen i skolan. Bra låt och bra tjejer. Hoppas ni gillar det! 

 

*Eventuellt hade inte alla gått hem, men det var i alla fall den tiden på kvällen, ni fattar. 

Publicerad 01.03.2017 kl. 01:06

andas

IMG_9407


Grävde bland mina dagboksanteckningar igen. Så mycket blandade känslor att läsa igenom dem, men här hittade jag i alla fall ett inlägg med lite lösa tankar om andning.

Dels för att det var en viktig grej förra året när vi höll på och stressade inför diverse grejer (typ examenskonsert och sånt). Vi påminde varandra att andas och det kändes lite lite bättre.

 

"Ibland glömmer jag att andas

Varje vår och höst, när luften är sådär krispig och vädret är fint, känns det så mycket lättare att andas

Efter dagens talterapi fick jag ett glasrör att andas i och blåsa bubblor i vatten

För sången är andningen såklart superviktig
Att hålla ett fritt luftflöde

Andas

Kom i håg det."

 

Men sen kan det också kännas lite stressigt att behöva komma ihåg att andas, för egentligen är det ju inte så. Därför sa min sånglärare så fint en gång, "meissä hengittää". Meissä hengittää, det andas inom oss. Vi behöver liksom inte gå och oroa oss för ännu en grej, när det är en sån sak kroppen sköter alldeles på egen hand. 

Så om du går omkring och stressar, stanna upp och ta ett djupt andetag, men kom ihåg också att andningen inte är ännu ett stressmoment. Det ordnar sig ändå.

Publicerad 28.02.2017 kl. 01:16

royals


Har haft en mysig helg med mellohäng och stämsång vilket resulterade i det här, ett smakprov av nånting som eventuellt dyker upp i sin helhet så småningom. 

Publicerad 20.02.2017 kl. 00:48

livsuppdatering

hejtildur2

Slänger in en bild som Simone (en av mina tyska kompisar som nu åkt hem) knäppte typ i oktober. Känner mig lite lagom bossig, sådär vänlig men bestämd typ. 

Annars då? Har lovat vara med i en hel del konsertprojekt som håller på att starta upp nu. Det kommer bli skoj, men har inte full koll på hur mycket och vad som händer när, så är lite nervös över att allt plötsligt kommer att krocka. 

Sen har vi börjat med en morgonpromenadklubb också. Än så länge är vi bara två personer, men vi försöker värva fler. Start kl 7 på vardagsmorgnar. Vilket är väldigt, väldigt tidigt och således har jag tagit en nap så gott som varje morgon efteråt, men jobbar på att svänga dygnsrytmen så jag ska slippa göra det. Hur som helst så känner en ju sig ganska hurtig och det är rätt skönt, så rekommenderar! 

Eftersom mitt liv består mest av skola just nu finns det inte så mycket mer att rapportera, men lovar att återkomma ifall det händer nånting spännande. Ha det bra!

Publicerad 02.02.2017 kl. 13:00

2016 i hjärtvärmande episoder

I april började jag samla ihop hjärtvärmande episoder som anteckningar på min dator. Det har varit allt från att folk har sagt nånting fint eller bara annars saker som får en att känna lite extra värme. Även om det är smågrejer så är de oftast fina att läsa och minnas också i efterhand. Så här inför nyår tänkte jag sammanfatta lite sånt.

→ APRIL 

Jag uppskattade vänner som kollar upp att en kommit ordentligt hem efter en utekväll. Positiv feedback och peptalk från lärare. Att följas åt efter skolan för att man bor åt samma håll och det känns lite lågstadienostalgiskt. Spelade mycket brädspel.

 

→ MAJ

När det äntligen blev tillräckligt fint väder och jag cyklade till stranden och läste en bok och sen byggde vi sandslott. (Även om det var ganska kallt när solen stundvis gick i moln, boken aldrig blev slutläst och sandslottet blev mer av ett abstrakt konstverk, så blev det ändå ett fint minne.) 

 

→ JULI

Jag jobbade på café och fick uppleva fina musikaliska möten, som det här till exempel, när jag spelade gitarr och fick sällskap av en liten syskonskara. Picknickade också med släkten före vi såg Sound of Music.

 

→ AUGUSTI

När jag gick på festival med några av mina finaste vänner från olika håll och det i sig var väldigt hjärtvärmande.  

 

→ OKTOBER

Mitt år i Örebro hade kommit igång ordentligt och jag fick mycket pepp från folk som kom och lyssnade på vår första ensemblekonsert. En helg tillbringade jag i Stockholm med familjen och Emilia. Kastade lite löv till exempel ( ↑ ). Sen var visst diverse pizzahäng också värt att nämna. (Direkt citat "Och pizzahäng. Alltid pizzahäng.") 

 

→ NOVEMBER + DECEMBER

Jag var tacksam för mina nya klasskompisar och så mer ytliga grejer som att folk berömde min frisyr. Sånt blir en ju också glad för, liksom. 

Det finns inga specifika episoder bland mina anteckningar för december. Men jag fick vara med på olika projekt och så hängde jag mycket med mina utbyteskompisar som åker hem i januari. Bra så. (Hänget mer än att de åker hem, men ni fattar.)

Publicerad 31.12.2016 kl. 01:52

minihöstlov i stockholm

IMG_2904

Ett veckoslut i slutet av oktober tog jag tåget till Stockholm för att träffa lite bekant folk. Jag möttes av parenteser samt lillasyster, men mor och far gick ganska snabbt iväg på egna äventyr medan Emmy och jag hade stämt träff med Emilia.

Vi tog bussen hem till henne och åt pitabröd med halloumi och coleslaw, jetegott! Sen blidde det glass framför några avsnitt Skam tills Emmy tog bussen tillbaka till centrum.

 

mylismelontildamango

På lördagsmorgonen vaknade vi upp och var sugna på finfrukost, så fortfarande iklädda pyjamas traskade vi iväg till närmaste butik och inhandlade bara goda saker som vattenmelon och mango till exempel.

Efter att ha intagit dagens första mål, gjorde vi oss klara för att åka in till centrum och sammanstråla med lillasyster igen. Strosade i lite butiker, gick på kaffe med Sandra​, smidde planer för kvällen och sånt trefvligt.


IMG_2945 IMG_2932IMG_2950

Vi åt riktigt god asiatisk buffé (bonuspoäng för mjukglassmaskin obs!) tillsammans med familjen och följde dem sen tillbaka till deras hotell.

 

IMG_2947

En rätt stor del av vår systerrelation bygger på att fnissa hejdlöst åt vad som nu råkar vara lite roligt för stunden och då kan det se ut exempelvis så här.

 

IMG_2959 IMG_2958

Ett glatt skylfönster och person med ny mysse och tygkass(e?) från Monki. Mycket varm respektive blommig.
 

IMG_2960 IMG_2962

Hotellets rätt fancy innergård samt två suddiga filurer.

Senare på kvällen träffade vi Sandra och hennes pojkvän och så promenerade vi till Fasching för att sedan dansa tills orken tog slut.

På söndag vankades det hotellfrukost med hela familjen då också Fanny och Daniel hade hittat dit. Resten av dagen sprang vi i butiker och gick på café för att vila trötta fötter och plötsligt var det dags för alla att åka åt varsitt håll igen. Nästa gång ses vi till jul och det är ju inte ens så länge kvar mer!

Publicerad 16.11.2016 kl. 23:21

21 år. Studerar musik i Örebro för tillfället. Gillar ord, brädspel och godis.

Skriver lite då och då för att dela med mig av bilder och diverse påhitt.

matilda[at]stil-form.fi


Hänger också här:

instagram

bloglovin'


Kategorier:

dagbok foto funderingar julkalender listor pyssel och påhitt människor tips musik mat utstyrslar örebro

arkiv