instagram

Instagrammar på @ratata.fi den här veckan, så ifall ni missat det, gå för all del in och kolla! 

Publicerad igår kl. 23:46

skogsutflykt, ikea och fika

öreskog

Så här kan det se ut genom en telefonlins när en tar med sig några tyskar och en australiensare och går på miniupptäcktsfärd i skogen. I egenskap av finländare får jag leka expert på den nordiska naturen, samt agera tolk i matbutiken eller vid cykelköp till exempel. (Mer eller mindre befogat alltså.)

Trivs jättebra hittills. Vi har gjort typiska svenska saker (hehe) som att göra en utflykt till Ikea och handla stuff*. Vi har fikat och lekt namnlekar med vår faddergrupp och idag är det tänkt att vi ska ha en battle mellan grupperna. 

*Köpte en fin retroalarmklocka. Glömde dock att stänga av alarmet vilket resulterade i en mindre hjärtattack klockan kvart över sju imorse pga en signal på ca 5000 decibel. Sånt är ju skoj. 

Publicerad 21.08.2016 kl. 14:57

hej örebro

örebroslott

Lägesuppdatering: Jag hafver nått fram till Örebro och försöker för tillfället samla energi för att gå på Swedish Hamburger Night om en stund. Så galet trött av allt resande. Och då gick det ändå ganska lätt pga värdssnälla föräldrar som kommer och flyttar en med bil. 

De närmaste veckorna kommer vara fyllda med en massa roliga evenemang och det ser jag väldigt mycket fram emot. Dessutom ska de ha nåt slags zombie run i oktober?? Jag är intrigued och lite rädd. Vi hörs!

Publicerad 18.08.2016 kl. 18:56

flow

Sitter här med en släng av post festival blues efter ett superfint och efterlängtat veckoslut. Fick hänga med några av mina favoritmänniskor och se en massa massa bra artister, dvs väldigt lyckat koncept.

På fredagen såg jag bland annat Laura Mvula (såå bra och otroligt synd att ljudet strulade), lite Massive Attack och Savages. Rätt mycket som jag inte lyssnar på annars, men är ju roligt att vidga sina vyer emellanåt också.

Lördagen hade jag minst förväntningar på, men tror det nästan blev den bästa dagen för min del. Såg Liima, ett danskt/finskt band som jag inte alls lyssnat på och var otippat bra! Sen FKA Twigs som nog hör till de coolare människorna på denna jord. Sista spelningen vi gick på var ett ghanesiskt band, Pat Thomas & Kwashibu Area Band. Bästa valet vi gjorde den dagen, sicket party alltså! Så skönt att få dansa av sig ordentligt och glömma allt som heter trötthet och ont i fötterna.

thundercatflow

En av söndagens höjdpunkter var definitivt Thundercat (på bilden). Upptäckte först på lördagen att han skulle spela, har liksom hört några av hans låtar men inte vetat vems det var. Som tur var det en spelning som några av mina kompisar såg mest fram emot, så vi gick dit i god tid och stod rakt framför honom på första raden. Så himla bra! 

Förstås såg vi också Sia. Tyckte det var en cool show och hon sjunger ju helt fantastiskt, men på något sätt kändes det inte riktigt så personligt, eller liksom att man lika gärna kunde ha sett en musikvideo? Hursomhelst var det mäktigt att stå i ett hav av människor och lyssna på hennes musik.

Söndagens sista spelning för vår del blev Kaytranada, som jag också hört ca en låt av men visade sig vara väldigt bra. Då stod vi utanför tältet och dansade loss, vilket passade mig bra för att jag inte hade nån lust att stå tryckt mot en massa människor utan hoppade omkring med ordentligt space att dansa på. Perfekt!

Förutom festivalande har vi mest brunchat med tillhörande matkomahäng på golvet, samt fnissat hejdlöst. Sånt som gör lifvet lite, lite bättre tror jag bestämt. 

Kom hem igår på dagen och får nu dedikera resten av min tid åt packning och Sverigefix. Kan knappt förstå att jag åker imorgon! Olidligt spännande osv. 

Publicerad 16.08.2016 kl. 11:30

kräftis

kräftis kräftis kräftis

En augustikväll med fina Sibbovänner och skyhög mysfaktor. 

Publicerad 09.08.2016 kl. 14:36

fanny 23

fanny23
Publicerad 09.08.2016 kl. 13:48

ananasvas + loppisfynd

ananasbord3

Såg den här bilden av en ananasvas (förvirrande långt ord!) på pinterest för ett bra tag sedan och blev inspirerad att göra en egen variant. Fuskade lite grann och använde en burk inuti ananasen, eftersom jag råkat göra hål i bottnen när jag tog ut fruktköttet, men så där överlag blev jag ganska nöjd! Blommorna är ett hopplock av sånt man kan hitta på åkern och sånt man kan plocka ur moderns rabatt.

ananasbord1
ananasbord2

Tänkte också passa på att visa upp mitt nya soffbord. Har länge spanat efter ett liknande bord, så var nästan tvungen att köpa det, trots att jag flyttar till Sverige om några veckor. Visst är det fint! 

ananasbord5

Publicerad 28.07.2016 kl. 11:22

därför gör jag det jag gör

Börjar med lite Laura Mvula, för att peppa inför hennes spelning på Flow om några veckor! 
 

Med jämna mellanrum brukar jag fundera och ifrågasätta varför jag gör det jag gör. Studerar musik alltså. 

Vill jag bli musiklärare för att jag inte tror att jag är tillräckligt bra för att leva som yrkesmusiker? (Lite konstig tanke iofs)

Har jag valt musiken bara för att jag bestämde det när jag gick i femman och för att det är så enkelt att bara följa samma plan?

Vad får jag ut av att syssla med musik, varför verkar alla andra vara så mycket mer kreativa och ha så mycket större passion för det de gör?

... Och en massa frågor i den stilen. Men gång på gång inser jag att det här är det jag vill göra och att det just nu är det bästa och enda alternativet jag har. 

piano


Idag satt jag och spelade gitarr på caféet där jag jobbar. Det var inte så mycket kunder, så jag passade på att öva lite för en konsert imorgon på samma ställe. 

En familj med tre barn satt ute på terassen och drack sitt kaffe. Mitt i allt kom en liten flicka på kanske ett år in och när hon hörde mig spela sken hon upp. Hon stod och gungade på knäna på ett så där sött sätt som bara småbarn kan, och log med hela ansiktet. 

En stund senare kom hennes bröder också in och lyssnade, sen ville de prova spela också, vilket de såklart fick. 

Att se deras glädje gjorde min dag och gav mig energi att fortsätta. För det är det jag vill. Dela musiken med andra och se hur spelglädjen smittar av sig. Gemenskapen som finns i musiken är något av det bästa som finns, klyschigt men sant!

Publicerad 19.07.2016 kl. 14:31

överraskningsutflykt och spöregn

Igår överraskade vi lillasyster med en dagstripp till Tallinn. Hon fyllde år för en månad sen och vi hade bokat henne för den här söndagen. Jag väckte henne klockan 6.25 och hon trodde det var ett skämt och tänkte somna om, men icke!

Någon timme senare steg jag, två systrar och storasysters pojkvän på båten och letade upp vår hytt för att få somna om en stund. Det var ju ändå söndag, att förvänta sig att vi skulle vara superpigga efter att ha stigit upp så tidigt kändes aningen orealistiskt, haha. 

tallin1

När vi var framme i hamnen hann Danne fråga sig om det inte var nu det skulle bli lite sämre väder. Eh jo. Fem minuter senare öste det ner vatten blandat med hagel, så vi tog skydd under ett tak och väntade ut den värsta skuren. 

tallin2

Gatorna var helt översvämmade och tydligen hade ett köpcentrum utrymts för att det kom in vatten. Vi gick i alla fall och lunchade för att sen fortsätta till diverse klädaffärer. Jag köpte en playsuit som jag kanske visar lite senare! 

tallin3

På vägen hem hade det hunnit bli hur fint väder som helst, verkligen bra timeat. (I och för sig så klagar jag inte på vädret, vi gick ändå inomhus största delen av tiden. Och som Fanny sa, man känner att man lever när det regnar som det gjorde.)

tallin4

Hejhej sjuttonåringen! 

Publicerad 11.07.2016 kl. 15:43

och plötsligt blev det juli

gumbo

Publicerad 05.07.2016 kl. 11:51

20 år. Studerar musik. Gillar ord, brädspel och godis.

Skriver lite då och då för att dela med mig av bilder och diverse påhitt.

matilda[at]stil-form.fi


Hänger också här:

instagram

bloglovin'


Kategorier:

dagbok foto funderingar julkalender listor människor mat musiktips pyssel och påhitt tips utstyrslar örebro

arkiv