finsittning en lördag

finsittning

Tänkte bjuda på en bild från i lördags. Visserligen en halvmärklig vinkel och fantastisk telefonkvalitet (samt lite lagom råddigt i bakgrunden), men en bild likväl!

Denna utstyrsel fick följa med på galej när Qultura (=kultursektionen) ordnade finsittning med trerättersmiddag och liveband. Hela kalaset startade med mingel där en skulle hitta fram till sina bordskamrater genom att hitta personer med matchande låtfraser, allt från Bailando till Sjörövar-Fabbe typ. Jag fick sitta med Kollogänget, där alla hade varsin rad ur Brev från kolonien på sina lappar.  

Sen blev det förstås middag med olika programpunkter, följt av dans. Bandet som spelade hade väldigt väldigt bra energi och låtval och då kan en inget annat än att dansa loss, ju. Mitt bästa beslut var för övrigt att ta med sneakers så jag kunde byta ut finskorna, mina fötter klarar verkligen inte av att rejva i nåt annat. Färdigdansad gick jag sen hem dom ynka 100 metrarna och somnade till Gossip Girl och så var den lördagen förbi. Bra upplägg!

Publicerad 04.10.2016 kl. 00:36

höstfärger

höstklädsel_1

 

Murriga, höstiga färger. Varma jackor och halsdukar att borra ner sig i för att det börjar bli lite kallare om morgnarna. Hinner ändå bli svettigt när jag går från skolans ytterdörr till mitt skåp och på eftermiddagen sitter vi ute i solen (eller soldis snarare) med jackorna kvar inomhus. Just precis nu trivs jag väldigt bra med höst.

Publicerad 20.09.2016 kl. 21:46

en födelsedag i september

Hej! Hur mår ni? Jag mår bra.

Introduktionsveckorna börjar så småningom vara över och det är skönt. Det har varit väldigt intensivt med aktiviteter så gott som varje dag, roligt förstås, men väldigt uttröttande. Ska bli skoj att på riktigt komma igång med skolan tycker jag! Förra veckan hade jag mina första piano- och sånglektioner och jag är superpeppad att få fortsätta med det.

En annan pepp grej är att jag fyllde år igår! Hela tjugoett! All livsvisdom bara strömmade till mig. Eller nåt sånt. 

Jag började dagen med att lyssna på fina ljudmeddelanden från både Kanada och Åbo. Sen skypeade jag med familjen en stund. Hade fått tre stycken paket på posten och kände mig väldigt bortskämd.

godis

Mina systrar känner mig väldigt väl och skickade en hel hög med godis. Fanny hade plockat ihop en massa olika sorter med vattenmelonssmak. (Knäppt med melonpopcorn till exempel, men överraskande gott!) Sen fick jag finskt godis och muminte också. <3


böcker

Annat jag fick var en fin tidning att bläddra i, den nya finlandssvenska psalmboken av min fammo och så receptboken Ännu mera vego. Har föregångaren Mera vego sen tidigare och tycker jetemycket om den, men den är tyvärr kvar i Finland. Ser fram emot att testa recept ur den här!


brunch

Efter paketöppning via skype var det dags att göra sig klar för brunch. Klädde mig i blommig klänning och satte igång muffinsbak. När klockan närmade sig tolv traskade jag iväg mot röda huset, där en del av mina utbyteskompisar bor. Där hade de redan gjort det fint med blommor och dukat fram frukt och bröd och kaffe och annat brunchvänligt  på sin uteplats.      


brunchpeople

Vädret kunde inte ha varit bättre! Barbent september, jo tack! Efter att vi ätit blev det matkomahäng på en filt på gräsmattan. Vi försökte oss också på olika sorters huvudstående med varierande framgång. 


toga

Dagens sista programpunkt var togafest på kåren. Först tog vi ett varv i skogen för att leta sånt som kan vara bra att ha i håret, blidde ormbunksblad för min del. Gjorde denna uppsättning själv, vilket krävde många försök och halvbekväma vinklar i spegeln men slutresultatet blev rätt bra, tycker jag!

På förfesten med utbytesstudenterna+faddrar blev jag överraskad med sång och paraplydrink med en sprakande fackla i (? som en sprakasticka men lite större liksom). Blev megaglad och awkward av all uppmärksamhet. Sen gick vi till kåren och dansade till Beyoncé (på riktigt en hel halvtimme med bara hennes musik, så bra!) tills det inte längre var min födelsedag. Himla fin dag!

Publicerad 11.09.2016 kl. 14:35

instagram

Instagrammar på @ratata.fi den här veckan, så ifall ni missat det, gå för all del in och kolla! 

Publicerad 25.08.2016 kl. 23:46

skogsutflykt, ikea och fika

öreskog

Så här kan det se ut genom en telefonlins när en tar med sig några tyskar och en australiensare och går på miniupptäcktsfärd i skogen. I egenskap av finländare får jag leka expert på den nordiska naturen, samt agera tolk i matbutiken eller vid cykelköp till exempel. (Mer eller mindre befogat alltså.)

Trivs jättebra hittills. Vi har gjort typiska svenska saker (hehe) som att göra en utflykt till Ikea och handla stuff*. Vi har fikat och lekt namnlekar med vår faddergrupp och idag är det tänkt att vi ska ha en battle mellan grupperna. 

*Köpte en fin retroalarmklocka. Glömde dock att stänga av alarmet vilket resulterade i en mindre hjärtattack klockan kvart över sju imorse pga en signal på ca 5000 decibel. Sånt är ju skoj. 

Publicerad 21.08.2016 kl. 14:57

hej örebro

örebroslott

Lägesuppdatering: Jag hafver nått fram till Örebro och försöker för tillfället samla energi för att gå på Swedish Hamburger Night om en stund. Så galet trött av allt resande. Och då gick det ändå ganska lätt pga värdssnälla föräldrar som kommer och flyttar en med bil. 

De närmaste veckorna kommer vara fyllda med en massa roliga evenemang och det ser jag väldigt mycket fram emot. Dessutom ska de ha nåt slags zombie run i oktober?? Jag är intrigued och lite rädd. Vi hörs!

Publicerad 18.08.2016 kl. 18:56

flow

Sitter här med en släng av post festival blues efter ett superfint och efterlängtat veckoslut. Fick hänga med några av mina favoritmänniskor och se en massa massa bra artister, dvs väldigt lyckat koncept.

På fredagen såg jag bland annat Laura Mvula (såå bra och otroligt synd att ljudet strulade), lite Massive Attack och Savages. Rätt mycket som jag inte lyssnar på annars, men är ju roligt att vidga sina vyer emellanåt också.

Lördagen hade jag minst förväntningar på, men tror det nästan blev den bästa dagen för min del. Såg Liima, ett danskt/finskt band som jag inte alls lyssnat på och var otippat bra! Sen FKA Twigs som nog hör till de coolare människorna på denna jord. Sista spelningen vi gick på var ett ghanesiskt band, Pat Thomas & Kwashibu Area Band. Bästa valet vi gjorde den dagen, sicket party alltså! Så skönt att få dansa av sig ordentligt och glömma allt som heter trötthet och ont i fötterna.

thundercatflow

En av söndagens höjdpunkter var definitivt Thundercat (på bilden). Upptäckte först på lördagen att han skulle spela, har liksom hört några av hans låtar men inte vetat vems det var. Som tur var det en spelning som några av mina kompisar såg mest fram emot, så vi gick dit i god tid och stod rakt framför honom på första raden. Så himla bra! 

Förstås såg vi också Sia. Tyckte det var en cool show och hon sjunger ju helt fantastiskt, men på något sätt kändes det inte riktigt så personligt, eller liksom att man lika gärna kunde ha sett en musikvideo? Hursomhelst var det mäktigt att stå i ett hav av människor och lyssna på hennes musik.

Söndagens sista spelning för vår del blev Kaytranada, som jag också hört ca en låt av men visade sig vara väldigt bra. Då stod vi utanför tältet och dansade loss, vilket passade mig bra för att jag inte hade nån lust att stå tryckt mot en massa människor utan hoppade omkring med ordentligt space att dansa på. Perfekt!

Förutom festivalande har vi mest brunchat med tillhörande matkomahäng på golvet, samt fnissat hejdlöst. Sånt som gör lifvet lite, lite bättre tror jag bestämt. 

Kom hem igår på dagen och får nu dedikera resten av min tid åt packning och Sverigefix. Kan knappt förstå att jag åker imorgon! Olidligt spännande osv. 

Publicerad 16.08.2016 kl. 11:30

kräftis

kräftis kräftis kräftis

En augustikväll med fina Sibbovänner och skyhög mysfaktor. 

Publicerad 09.08.2016 kl. 14:36

fanny 23

fanny23
Publicerad 09.08.2016 kl. 13:48

ananasvas + loppisfynd

ananasbord3

Såg den här bilden av en ananasvas (förvirrande långt ord!) på pinterest för ett bra tag sedan och blev inspirerad att göra en egen variant. Fuskade lite grann och använde en burk inuti ananasen, eftersom jag råkat göra hål i bottnen när jag tog ut fruktköttet, men så där överlag blev jag ganska nöjd! Blommorna är ett hopplock av sånt man kan hitta på åkern och sånt man kan plocka ur moderns rabatt.

ananasbord1
ananasbord2

Tänkte också passa på att visa upp mitt nya soffbord. Har länge spanat efter ett liknande bord, så var nästan tvungen att köpa det, trots att jag flyttar till Sverige om några veckor. Visst är det fint! 

ananasbord5

Publicerad 28.07.2016 kl. 11:22

21 år. Studerar musik i Örebro för tillfället. Gillar ord, brädspel och godis.

Skriver lite då och då för att dela med mig av bilder och diverse påhitt.

matilda[at]stil-form.fi


Hänger också här:

instagram

bloglovin'


Kategorier:

dagbok foto funderingar julkalender listor människor mat musiktips pyssel och påhitt tips utstyrslar örebro

arkiv