hej lillasyster!

Publicerad 10.10.2017 kl. 01:02

örebroemi

 

Kommer du ihåg när du hälsade på i Örebro i våras?*

På fredagskvällen fick du filma terminskonserten jag och min klass hade satt ihop. Sedan skulle vi hänga en stund med mina kompisar, men du hade inte fyllt 18 än så du fick inte komma in på stället de gick till. Då gick vi och köpte lösgodis och såg på Netflix i stället. Bra så också i och för sig. 


Minns du att vi var med i Action Run? En ganska anmärkningsvärd prestation kan man tycka. 


Minns du, att vi tog bussen och sen hissen upp till Svampen för att se ut över hela stan? Det pågick nåt slags race också, så folk sprang (lunkade?) runt uppe vid tornet. 

örebroemi

 

Efter det gick vi till boule bar. För det är trendigt att spela boule (petanque alltså) nu, ifall någon hade missat det. Jag hade ett presentkort till en våffelturnering, men vi var mer sugna på våfflor än turneringen (som dessutom redan hade hunnit börja) och det gick visst också bra.

örebroemi

örebroemi

 

Vi åt upp våfflorna (gott!) och spelsuget infann sig sakta men säkert. Det var fint väder och vi fick en bana utomhus! Jag tror du vann, men aja, nybörjarlycka kanske? Jag var tydligen glad ändå. Frihet och gemenskap osv. 

örebroemi

örebroemi

 

Minns du, att vi sen gick och satte oss vid slottet? Vi hade hört att det var mycket folk på väg så vi gick dit i god tid för att få bra platser och hann se några av mina klasskompisar soundchecka lite. Det hade hunnit börja bli kallt så vi delade på mina vantar för du hade inte tagit med några.

Sen kom folket. 

örebroemi

 

Vi hörde studentsångarna sjunga in våren och första maj och så blev det brasa och fyrverkerier och jag tänkte att slottet såg ut som någonting från en disneyfilm. 

örebroemi

örebroemi

 

Sen åkte du hem dagen efter och vad jag vet lyckades du ta dig från punkt A till B till C utan att tappa bort dig (som mamma och pappa misstänksamt hade förutspått). 

Nästa gång får du ta dig till Jakobstad på besök! 

 

*Klart du minns, annars finns det skäl att börja oroa sig tror jag.

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 3 med bokstäver?
Härligt!
Mamma 11.10.17 kl. 20:29

perdika

 

 

 

 

Vi seglade en vecka i Grekland och jag samlade på mig lite rörliga bilder, just de här från Perdika på ön Aegina. 

Publicerad 28.08.2017 kl. 19:29

it's only you

Publicerad 08.04.2017 kl. 17:23

happiness is golden they say

Igår gick jag ut ur min lägenhet, cyklade och köpte lösgodis och sedan upp för en backe för att titta till Sofias katt Kajsa. Jag höll på att somna när hon kurade ihop sig i min famn. Det måste väl ändå vara det bästa med katter! Men där kunde jag inte hänga hela dagen, speciellt eftersom det vankades våffelfestival!

17571434_10155189405918118_445515478_o

Festivalen ordnades i ett vardagsrum hos två kompisar och jag kom dit precis till de sista två akterna, det var lite Ledinsk och Hellströmsk allsång och så huvudakten Monte Nour. 

Man fick pärla ett eget festivalarmband av hamapärlor och så fanns det såklart våfflor också. Hela lägenheten var väldigt mysigt pyntad och bara det gjorde mig glad. Sen var musiken extremt fin också, definitivt nånting jag ska fortsätta lyssna på. (Bakgrundsmusik när jag skriver det här.) Tips! 

Edit: Här är låten jag citerat i rubriken, ifall det var någon som undrade.

 

17547593_10155189405983118_1316198334_o

Efter festivalen tog vi en sväng in på Max för halloumiburgare och där hade dom släckt ner och tänt en massa värmeljus för att det var Earth Hour. Otippat mysigt var det, men vi åt upp och så åkte vi vidare.

Till Skattkistan det vill säga. En gång i månaden ordnar dom klubb med typ soul, reggae, r&b i Stadsträdgården och det här var första gången jag var där. Gick mest omkring och förundrades över miljön. Så fint med ljusslingor och stora träd och växter. Och bra variation till radiohits-klubbmusik (som också kan vara najs ibland, men det blir ju ganska mycket samma). Så tips nummer två ifall ni har vägarna förbi Örebro!

Publicerad 26.03.2017 kl. 13:18

prästkragar och antijante

Den här helgen har Sofia och jag startat upp instagramkonto och facebooksida för vår duo Oxeye Daisy, gå gärna in och gilla och följ här och här! Och så hittar ni vår youtubekanal här.

Precis när jag höll på och bjöd in folk till höger och vänster att gilla sidan, så slog det mig hur mycket energi det tar, åtminstone för mig. Antingen för att jag egentligen inte tycker om att ta så mycket plats, eller en väldigt ingrodd jantekänsla. Teorier? Hur som helst så var jag helt slut efteråt. 

Här på bloggen känns det ändå lite enklare att göra reklam för sig själv, det känns inte som att man tjatar på folk i lika stor utsträckning. Så. Det gör mig väldigt glad om ni vill hänga med i vad vi gör.

Vi ställer också gärna upp som musiker på olika tillställningar, mest typ soul, pop, visor och jazz men det går förstås att anpassa enligt behov.

Foto: Desirée Tibell

Publicerad 20.03.2017 kl. 00:18

låtsas som det regnar

Sofia och jag har tänkt börja spela in sådana här grejer lite oftare och lägga upp, så jag tänkte att det kanske är najs om jag delar dem här också. 

I onsdags var det Maggios snyftlåt på tur och det lät ungefär så här!

(Mvh, till synes sammanbiten pianist)

Publicerad 09.03.2017 kl. 20:49

en måndagkväll när alla gått hem*

... roddade vi fram lampor och växter och kamera och sånt och spelade sen in den här låten framför konsertsalen i skolan. Bra låt och bra tjejer. Hoppas ni gillar det! 

 

*Eventuellt hade inte alla gått hem, men det var i alla fall den tiden på kvällen, ni fattar. 

Publicerad 01.03.2017 kl. 01:06

andas

IMG_9407


Grävde bland mina dagboksanteckningar igen. Så mycket blandade känslor att läsa igenom dem, men här hittade jag i alla fall ett inlägg med lite lösa tankar om andning.

Dels för att det var en viktig grej förra året när vi höll på och stressade inför diverse grejer (typ examenskonsert och sånt). Vi påminde varandra att andas och det kändes lite lite bättre.

 

"Ibland glömmer jag att andas

Varje vår och höst, när luften är sådär krispig och vädret är fint, känns det så mycket lättare att andas

Efter dagens talterapi fick jag ett glasrör att andas i och blåsa bubblor i vatten

För sången är andningen såklart superviktig
Att hålla ett fritt luftflöde

Andas

Kom i håg det."

 

Men sen kan det också kännas lite stressigt att behöva komma ihåg att andas, för egentligen är det ju inte så. Därför sa min sånglärare så fint en gång, "meissä hengittää". Meissä hengittää, det andas inom oss. Vi behöver liksom inte gå och oroa oss för ännu en grej, när det är en sån sak kroppen sköter alldeles på egen hand. 

Så om du går omkring och stressar, stanna upp och ta ett djupt andetag, men kom ihåg också att andningen inte är ännu ett stressmoment. Det ordnar sig ändå.

Publicerad 28.02.2017 kl. 01:16

royals


Har haft en mysig helg med mellohäng och stämsång vilket resulterade i det här, ett smakprov av nånting som eventuellt dyker upp i sin helhet så småningom. 

Publicerad 20.02.2017 kl. 00:48

livsuppdatering

hejtildur2

Slänger in en bild som Simone (en av mina tyska kompisar som nu åkt hem) knäppte typ i oktober. Känner mig lite lagom bossig, sådär vänlig men bestämd typ. 

Annars då? Har lovat vara med i en hel del konsertprojekt som håller på att starta upp nu. Det kommer bli skoj, men har inte full koll på hur mycket och vad som händer när, så är lite nervös över att allt plötsligt kommer att krocka. 

Sen har vi börjat med en morgonpromenadklubb också. Än så länge är vi bara två personer, men vi försöker värva fler. Start kl 7 på vardagsmorgnar. Vilket är väldigt, väldigt tidigt och således har jag tagit en nap så gott som varje morgon efteråt, men jobbar på att svänga dygnsrytmen så jag ska slippa göra det. Hur som helst så känner en ju sig ganska hurtig och det är rätt skönt, så rekommenderar! 

Eftersom mitt liv består mest av skola just nu finns det inte så mycket mer att rapportera, men lovar att återkomma ifall det händer nånting spännande. Ha det bra!

Publicerad 02.02.2017 kl. 13:00

22 år. Studerar musik i Jakobstad. Gillar ord, brädspel och godis.

Skriver lite då och då för att dela med mig av bilder och diverse påhitt.

matilda[at]stil-form.fi


Hänger också här:

instagram

bloglovin'


Kategorier:

dagbok foto funderingar julkalender listor pyssel och påhitt människor tips musik mat utstyrslar örebro

arkiv