jag brukade inte vara rädd

05.11.2017 kl. 21:09

Untitled

Jag brukade inte vara rädd när jag gick hem på natten. Jag brukade sätta på mig hörlurar och tänka att det var en bubbla där inget kunde hända. Och skulle något mot förmodan hända så kunde jag antingen springa ifrån det, eller kanske slå till någon vid behov. Jag blev nästan lite arg när kompisar ville följa mig hem eller var noga med att kolla upp att jag kommit hem ordentligt. Inte på dem så klart, jag vill ju också att mina vänner ska komma tryggt hem. Men varför ska vi behöva vara rädda? 

Jag brukade inte vara rädd förrän igår. 

Klockan var väl runt tre när jag gick ensam hem från nattklubben där vi hade haft en rolig kväll med massa dans. Det är ungefär 150m hem till mig så för det mesta känns det lugnt att gå den sträckan själv. Men 30m hemifrån såg jag en halvskum typ på andra sidan gatan. 

Han bytte sida och närmade sig mig, vilket i sig är lite misstänksamt så där i mörkret. När han var någon meter ifrån, hörde jag ett klick och skymtade en kniv i hans hand. Nu vet jag inte om det faktiskt var en riktig kniv eller ett helt annat föremål, men en kniv trodde jag i alla fall att det var där och då, så jag sprang. 

Han sade någonting som lät förvirrat när jag började springa, hörde inte vad. I fall det var en kniv så var den väl inte tänkt för mig och jag hoppas så innerligt att den inte hittade fram till någon annan heller. Men jag var i lätt chock när jag kom innanför min dörr. 

Som sagt, jag kan mycket väl ha sett fel och jagat upp mig i onödan, samtidigt som det inte är helt omöjligt att någon går med kniv i den här staden. 

Jag brukade inte vara rädd förrän igår. Idag när jag gick på gatan mitt på ljusa dagen var jag rädd. Jag var rädd i mörkret. Så många gånger som ingenting har hänt och en liten händelse förändrar hela min trygghetskänsla. 

Nycklarna mellan fingrarna. Gå aldrig hem ensam. Ska man springa eller försöka spela cool för att inte provocera? En massa tankar dyker upp som jag bara önskar att vi slapp tänka på. 

Jag blir så arg på världen och att man ska behöva gå och känna sig rädd och hjälplös. Att man ska behöva anpassa sig efter de som kan tänkas skada en. 

Jag vill inte vara rädd.

Kommentarer (2)
Spamfilter
Skriv siffran 1 med bokstäver:
Tack och lov att det inte hände något!! Gå inte ensam den tiden på dygnet, snälla!
Anonymous05.11.17 kl. 23:06
<3
05.11.17 23:10
Usch så obehagligt! Man blir ju rädd av att läsa om sånt här. Ta hand om dig! Kram.
F06.11.17 kl. 11:29
Kram! <3
06.11.17 15:38

ny musik, musik och framtid. och musik.

Hej där! Tänkte komma med lite livsuppdatering så där som vanligt efter några månaders bloggpaus. Det kan bli lite rörigt, så är du en som bara skummar igenom alla blogginlägg, kolla recap längst ner! 

>>> Först av allt: min mycket mycket goda vän Tove har släppt fyra singlar! Så stolt över henne och glad att jag fick vara med på ett hörn. She är en av mina favoriter, men gå in och lyssna på resten också vetja! 


Foto: Jannike Back

>>> För egen del så har jag precis haft min examenskonsert och jag är så otroligt nöjd. (Några klipp ligger uppe på facebookevenemanget för den nyfikne!) Vi spelade en mix av soulig pop och jazz om jag ska försöka kategorisera det. Några låtar hade jag skrivit själv och det känns som en seger i sig, eftersom det tagit sin tid att komma ur det självkritiska tänkandet och bara låta sig skriva. 

Bara det lelle slutarbetet kvar då!

>>> Om någon frågar hur min framtid ser ut: ingen aning. Verkligen. Jag har tänkt söka vidare om något år, men åtminstone det kommande året är så oklart det kan vara, vilket stressar mig en del. Därför passar jag på att köra lite skamlös reklam för mig själv! 
 

BEHÖVER DU MUSIK till bröllop, dop, födelsedagsfest eller annan tillställning? Jag kan erbjuda sång och piano eller ta med mig ett band! Akustisk pop och soul hör till det jag gör bäst, men kan anpassa mig enligt behov. Maila mig på matilda[at]stil-form.fi. Här är ett smakprov hur det kan låta tillsammans med min duo Oxeye Daisy! 


Just det ja, blir ju antagligen färdig musikpedagog till sommaren, så om du vill ha pianolektioner, hojta till!

Slut på reklam. 

>>> Slänger in ett sista tips för att förgylla er söndag! Upptäckte Frida Sundemo för någon månad sedan och blev förtrollad, så vill givetvis unna er att också bli det. 

>>> Recap av relativt rörigt inlägg för snabbläsare: Tove H! Lyssna! Jag blir snart färdig musikpedagog och stressar inför framtid! Pls hire me! Frida Sundemo! Lyssna!

24.03.2018 kl. 22:50

en liten liten fredagslista

Förra fredagen:

Var utklädd till sockervadd förra veckoslutet. Lånade en fluffjacka och gick all in med rosa hårfärg (tog dock slut vid halva håret så det var en ensidig look) och glitter (kanske inte så sockervaddigt, men mer glitter åt folket). 


Status just nu:

Ligger och ser på Brooklyn 99 innan jag ska börja fredagsstäda. Strödde precis glitter på mina kinder bara för att fredag och glitter. Rimlig städoutfit kan jag tycka.


Saker jag tänkt på idag:

Hur man inspirerar och motiverar både sig själv och sina elever. Och att Sam Smith påminner om Gilmore Girls-Kirk på sitt nya skivomslag. Visst gör han? 


Veckoslutsplaner:

Ta det ganska lugnt. Städa. Spelning på en middag. Öva. 


Youtubeklipp att förgylla en fredag med:

Peppig koreografi som jag inte kan sluta se på! Det verkar så roligt!

 

03.11.2017 kl. 18:15

hej lillasyster!

örebroemi

 

Kommer du ihåg när du hälsade på i Örebro i våras?*

På fredagskvällen fick du filma terminskonserten jag och min klass hade satt ihop. Sedan skulle vi hänga en stund med mina kompisar, men du hade inte fyllt 18 än så du fick inte komma in på stället de gick till. Då gick vi och köpte lösgodis och såg på Netflix i stället. Bra så också i och för sig. 


Minns du att vi var med i Action Run? En ganska anmärkningsvärd prestation kan man tycka. 


Minns du, att vi tog bussen och sen hissen upp till Svampen för att se ut över hela stan? Det pågick nåt slags race också, så folk sprang (lunkade?) runt uppe vid tornet. 

örebroemi

 

Efter det gick vi till boule bar. För det är trendigt att spela boule (petanque alltså) nu, ifall någon hade missat det. Jag hade ett presentkort till en våffelturnering, men vi var mer sugna på våfflor än turneringen (som dessutom redan hade hunnit börja) och det gick visst också bra.

örebroemi

örebroemi

 

Vi åt upp våfflorna (gott!) och spelsuget infann sig sakta men säkert. Det var fint väder och vi fick en bana utomhus! Jag tror du vann, men aja, nybörjarlycka kanske? Jag var tydligen glad ändå. Frihet och gemenskap osv. 

örebroemi

örebroemi

 

Minns du, att vi sen gick och satte oss vid slottet? Vi hade hört att det var mycket folk på väg så vi gick dit i god tid för att få bra platser och hann se några av mina klasskompisar soundchecka lite. Det hade hunnit börja bli kallt så vi delade på mina vantar för du hade inte tagit med några.

Sen kom folket. 

örebroemi

 

Vi hörde studentsångarna sjunga in våren och första maj och så blev det brasa och fyrverkerier och jag tänkte att slottet såg ut som någonting från en disneyfilm. 

örebroemi

örebroemi

 

Sen åkte du hem dagen efter och vad jag vet lyckades du ta dig från punkt A till B till C utan att tappa bort dig (som mamma och pappa misstänksamt hade förutspått). 

Nästa gång får du ta dig till Jakobstad på besök! 

 

*Klart du minns, annars finns det skäl att börja oroa sig tror jag.

10.10.2017 kl. 01:02

perdika

 

 

 

 

Vi seglade en vecka i Grekland och jag samlade på mig lite rörliga bilder, just de här från Perdika på ön Aegina. 

28.08.2017 kl. 19:29

it's only you

08.04.2017 kl. 17:23

happiness is golden they say

Igår gick jag ut ur min lägenhet, cyklade och köpte lösgodis och sedan upp för en backe för att titta till Sofias katt Kajsa. Jag höll på att somna när hon kurade ihop sig i min famn. Det måste väl ändå vara det bästa med katter! Men där kunde jag inte hänga hela dagen, speciellt eftersom det vankades våffelfestival!

17571434_10155189405918118_445515478_o

Festivalen ordnades i ett vardagsrum hos två kompisar och jag kom dit precis till de sista två akterna, det var lite Ledinsk och Hellströmsk allsång och så huvudakten Monte Nour. 

Man fick pärla ett eget festivalarmband av hamapärlor och så fanns det såklart våfflor också. Hela lägenheten var väldigt mysigt pyntad och bara det gjorde mig glad. Sen var musiken extremt fin också, definitivt nånting jag ska fortsätta lyssna på. (Bakgrundsmusik när jag skriver det här.) Tips! 

Edit: Här är låten jag citerat i rubriken, ifall det var någon som undrade.

 

17547593_10155189405983118_1316198334_o

Efter festivalen tog vi en sväng in på Max för halloumiburgare och där hade dom släckt ner och tänt en massa värmeljus för att det var Earth Hour. Otippat mysigt var det, men vi åt upp och så åkte vi vidare.

Till Skattkistan det vill säga. En gång i månaden ordnar dom klubb med typ soul, reggae, r&b i Stadsträdgården och det här var första gången jag var där. Gick mest omkring och förundrades över miljön. Så fint med ljusslingor och stora träd och växter. Och bra variation till radiohits-klubbmusik (som också kan vara najs ibland, men det blir ju ganska mycket samma). Så tips nummer två ifall ni har vägarna förbi Örebro!

26.03.2017 kl. 13:18

prästkragar och antijante

Den här helgen har Sofia och jag startat upp instagramkonto och facebooksida för vår duo Oxeye Daisy, gå gärna in och gilla och följ här och här! Och så hittar ni vår youtubekanal här.

Precis när jag höll på och bjöd in folk till höger och vänster att gilla sidan, så slog det mig hur mycket energi det tar, åtminstone för mig. Antingen för att jag egentligen inte tycker om att ta så mycket plats, eller en väldigt ingrodd jantekänsla. Teorier? Hur som helst så var jag helt slut efteråt. 

Här på bloggen känns det ändå lite enklare att göra reklam för sig själv, det känns inte som att man tjatar på folk i lika stor utsträckning. Så. Det gör mig väldigt glad om ni vill hänga med i vad vi gör.

Vi ställer också gärna upp som musiker på olika tillställningar, mest typ soul, pop, visor och jazz men det går förstås att anpassa enligt behov.

Foto: Desirée Tibell

20.03.2017 kl. 00:18

låtsas som det regnar

Sofia och jag har tänkt börja spela in sådana här grejer lite oftare och lägga upp, så jag tänkte att det kanske är najs om jag delar dem här också. 

I onsdags var det Maggios snyftlåt på tur och det lät ungefär så här!

(Mvh, till synes sammanbiten pianist)

09.03.2017 kl. 20:49

en måndagkväll när alla gått hem*

... roddade vi fram lampor och växter och kamera och sånt och spelade sen in den här låten framför konsertsalen i skolan. Bra låt och bra tjejer. Hoppas ni gillar det! 

 

*Eventuellt hade inte alla gått hem, men det var i alla fall den tiden på kvällen, ni fattar. 

01.03.2017 kl. 01:06

 

23 år.
Musiker, musikpedagog och
för tillfället klasslärarvikarie.

Gillar ord, brädspel och godis.

Skriver lite då och då för att dela med mig av bilder och diverse påhitt.

matilda[at]stil-form.fi


Hänger också här:

instagram

bloglovin'


Kategorier:

dagbok foto funderingar julkalender listor pyssel och påhitt människor tips musik mat utstyrslar örebro

arkiv